6/30/2008

10- Teknoloji ve tasarım konularındaki haberler


Teknoloji veya tasarım konularındaki haberleri bizle paylaşmak için tıklayınız.

4 yorum:

Celal dedi ki...

Aşağıdaki Konularda Güncel Haberler Var: Teknoloji ve Tasarım Dersi Design Dizayn Apple Google Microsoft Teknoloji Tasarım Fen ve Teknoloji Milli Eğitim Patent İnavasyon İcatlar Mucitler Arge Yaratıcılık Hayalgücü Hafıza Sağ beyin Mevlana

Adsız dedi ki...

AYŞE DOGAN Yeni bir icat demeyimde yapım gördüm tamda yaz aylarına girdiğimizde piknik zamanında insanların işine yarayacagını ve pratik olduğu için hoşuma gitti sizinle paylaşmak istedim bulunduğum memlekette bir ögretmen mangal yapmış ama çok pratik hemde çayınızı kaynatıyor yuvarlak bir mangal yanında çay için bir yeri var dem için ama suyu gövdede kaynıyor yuvarlak kısmın içinde boşluk var orda su kaynıyor 2 litreden fazla su alıyor ama siz tahmin bile edemezsiniz orda su olduguna her şey katlanıyor küçük bir kap gibi gözüküyor ayrıca aliminyumdan yapılmış normalde mangalda aliminyum dayanmazmış ama gövdesinde su oldugu için bişey olmuyor aliminyum oldugu için çayı lezzetli oluyormuş benim hoşuma gitti sizce nasıl pratik degilmi mangalını yap sonra köz az kalsın saatlerce çay kaynatmayı bekle burda ikiside anında hazır başka şeyler içinde kullanılabilir sıcak su Aman kenelere dikkat galiba su sıralar pikniğede gitmesek olur teşekkürler

Adsız dedi ki...

Suya düşen cep telefonları ilginç yöntemlerle kurtarılabiliyor. Islanan telefonların içindeki su, havayla çok fazla temas etmeden hızlı bir şekilde temizlenebilirse cihazın yeniden çalışması mümkün olabiliyor.
Telefonunuza bir şekilde su kaçtı, kuruladınız; ama yine de çalışmıyorsa üzülmeyin. Bu durumda telefonunuzu pirinç dolu bir kavanoza koyup ağzını kapatın. Burada bir gün bekletilen telefondaki nemi pirinç taneleri yok ediyor.
Kurulandığı halde içinde hâlâ nem olan cep telefonlarını tamamen kurutmanın en iyi yolu, pirinç taneleri ile dolu bir kavanozun ortasına koyup ağzını kapatmak. Kavanozun içinde en az bir gün bekleyen telefon, pirinç taneleri ortamdaki nemi hızla emdiği için yeniden çalışabiliyor.

Üretici firmaların, garanti kapsamına almadığı ıslanma durumlarında kullanıcının ilk olarak, cihaz fişe takılıysa kısa devre yapmaması için fişi çıkarması, değilse aynı riskten dolayı cihazla pili birbirinden ayırması, ardından da SIM kartı çıkartması gerekiyor. Birçok durumda cihaz ıslansa bile SIM kartlar çalışmaya devam ediyor. Cihazın kuru bir bezle kurulanması gerekiyor. Cihaz içerisindeki nemin doğal bir şekilde buharlaşması durumunda telefonun kurtulma ihtimali daha fazla bulunuyor. Cep telefonunun içerisindeki nemi buharlaştırmanın en iyi yolu, bir elektrik süpürgesi ile içine ortamdaki havanın üflenmesi ya da çekiş özelliği olan bir elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması. Ancak kullanıcıların, saç kurutma makineleri, mikrodalga fırınlar ve doğrudan güneş ışığından kaçınması gerekiyor.

Öte yandan cihazların 'tuvalete düşürülmediği sürece' de alkolle temizlenmemesi gerekiyor. Solvent içerikli olan alkol, cihaz içindeki plastik bağlantıları eritebiliyor. Telefonunu denize düşürenlerin, cihazı sudan çıkarıp tatlı suya bırakmaları daha sonra oradan da çıkarıp kurulamaları gerekiyor. Çünkü tuzlu su, barındırdığı kristallerden dolayı cihazın parçalarına zarar verebiliyor.

Suya düşen telefonlarını değiştirmek isteyenlere karşı üretici firmalar, uzun bir süredir cihazın hem dışına hem de içine garanti etiketleri yerleştirmeye başladı. Su ile temas ettikleri zaman renk değiştiren bu etiketler sayesinde yetkili servis, telefonun içini açmadan dahi suya düşürüldüğünü anlayabiliyor. Ankara, aa

Adsız dedi ki...

Sako robot mayın saldırılarını önleyecek


Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri yapay zekaya sahip insansı özelliklere sahip bir robot yaptı. Robot, verilen hedefe kilitlenerek yürüyebildiği gibi, zeybek oynuyor, merdiven çıkarak, takla atabiliyor. Öğrencilerin hedefi; 30 santimetre boyundaki robotu geliştirerek savunma sanayinde bilhassa mayınların imhasında kullanmak. Dört üniversite öğrencisi tarafından üzerinde iki yıldır çalışılarak tamamlanan robot 2 bin YTL'ye mal oldu. 'Sako' ismi verilen robot Ankara'da Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde düzenlenen 'Bizim Mucitler' yarışmasında birincilik ödülü aldı. Öğrencilere ödül olarak 150 bin YTL verildi.
zaman