6/30/2008

6- Yaratıcılık, hayal gücü, zeka ve hafıza


Yaratıcılık, hayal gücü, zeka ve hafıza konularındaki paylaşım alanımız..

5 yorum:

Celal dedi ki...

Bir sabah dershanemde otururken bir kaç ay önce seminerimle ilgili bilgi almaya gelen iki evli çift geldi. Onlara isimleriyle hitap etmem onları bir hayli şaşırttı. Birinci çiftin isimleri Bülent ve Filiz, İkinci çiftin isimleri Deniz ve Ayla idi. İsimlerini nasıl hatırladığımı sorduklarında gayet basit olduğunu söyledim. ve anlatmaya başladım:
Bülent isminin bendeki şifresi bilet idi ve ben Bülent beyi hafızama alırken eline kocaman bir bilet vermiştim. Sıra eşine gelmişti, Filiz Hanım ın ismini hafızama alırken filiz kelimesini ikiye ayırdım. Fil-iz . Filiz Hanımın bir filin izlerini takip ediyormuş gibi hafızamda canlandırıyorum. Bundan sonrada iki çifti birleştirerek 'Bülent bey elindeki biletle bir file binmek için sırasını beklerken karısını fili takip ederken görüyor' olarak hafızamda canlandırdım.
Oguzhan Saygın

Celal dedi ki...

Burada en fazla üzerinde duracağımız konu dünya hafıza şampiyonu Melik Safi Duyar ın Fotografik Hafıza Teknikleri... Çünkü bu teknik insanın beynini mükemmelleştiriyor.

Adsız dedi ki...

AYŞE DOGAN Hafıza tekniklerini kullanmak çok güzel insan beyninin mükemmel oldugunu kullanmadıgı alanın çok fazla oldugunu ögreniyor hafıza tekniklerini ögrenmeye başladığınızda beyninizin ne kadar az alanını kullandıgınızı ve beyninizi yeteri kadar çalıştırmadıgınızı anlıyorsunuz Çok güzel bir teknik kullandıkça ögrendikçe vay be ben neymişim diyorsunuz teşekkürler

Adsız dedi ki...

AYŞE DOĞAN Resimde anlatılanlar okadar güzel geliyorki insana hem güldürüyor hem düşündürüyor mizahi bir yanıda var insan hayal ederse neler olabiliri görüyoruz zaten insan hayal ettiği sürece yaşamazmı icatlarda hayaller ve ihtiyaclar dogrultusunda çıkmıştır teşekkürler

Celal dedi ki...

Hayalgücü; derinliklerdeki herşeyi çıkaran güç (Kurgu Kuşağı)